Bogmærker. Bøger og litteratur som middel til at oversætte verden

Bogmærker er et litterært åndehul med fokus på bøger og litteraturens rolle i en travl og foranderlig verden.

Tiden kalder på den sammenhængende tanke. På mere langsommelighed, færre ekkokamre, mere indsigt, tid til fordybelse. Samtidig berettes der om en tid med dannelseskrise, trivselskrise, koncentrationskrise, læsekrise. Bogmærker er mit nye litterære univers skabt ud fra et behov for at kaste mig over litteraturformidling i et aktivistisk ærinde. Med fokus på personlige skriv, boganbefalinger og interviews. Jeg er også på Instagram. Tak for at læse med.

  • Oplæg: Bøger som ballast – dannelse, fordybelse og fokus i en digitaliseret tid

    Jeg holder oplæg om, hvordan litteratur kan styrke vores koncentration, ro og selvindsigt, og hvorfor bogen er en vigtig modvægt til en digitaliseret hverdag. Oplægget skræddersyes efter behov og henvender sig til alle aldre.

  • Artikler og klummer

    Jeg skriver klummer til forskellige medier med bøger og litteraturen i centrum. Seneste eksempler er Klimamonitor og Kjerteminde Avis, hvor jeg er fast klummeskribent på litteraturklummen Mellem Linjerne.

  • Boganbefalinger

    Jeg deler anbefalinger og personlige skriv om de seneste store læseoplevelser på Instagram.

  • Vil du være deprimeret, så læs nyheder. Vil du være lykkelig? Så læs bøger

    2024 var året, hvor jeg selv oplevede en grundtræthed af at blive konfronteret med min egen (medie)branche og de mange deprimerende nyheder, som radioen og tv’et præsenterede mig dagligt for. Om baggurnden for Bogmærker

  • Et liv med bøger: Suzette Frovin

    Et liv med bøger: Suzette Frovin

    Hvorfor læser du? Hvad er din seneste store læseoplevelser? Er der en særlig bog, der har gjort indtryk? I føljetonen ‘Et Liv med bøger’ giver jeg ordet til profiler, hvor bøger har en central rolle i deres liv.

  • Grønlands eneste boghandel er lukket

    I midten af januar 2025 drejede den eneste boghandel i Grønland nøglen om. Hvad kommer det til at betyde for folk, at man ikke længere har let adgang til litteratur?

  • Februars største læseoplevelse: Arbejderhjerte

    En sylespids beskrivelse af klasseforskelle og om en mand, der er begyndt at væmmes ved det småborgerlige liv, han har opnået blandt den snakkende klasse.